teisipäev, 1. märts 2016

Tomatisupp väikese üllatusega

Siin on üks retsept, mille põhjal valmib üsna kiiresti maitsev ja mõnusalt omapärane tomatisupp. See toidupala pakub head vaheldust nii igavaks muutunud lõunatele kui ka Eesti harilikele õhtusöökidele, s.t sobib väga hästi igaks söögikorraks.

Vaja läheb:
400 g purustatud tomateid (1 purk)
4 keskmist tomatit
3 selleri vart
2 keskmist sibulat
2 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud basiilikut
1 tl soola
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl küüslaugupipart
1 tl paprikapulbrit
1 tl jahvatatud ingverit
õli praadimiseks
mozzarella-kirsid serveerimiseks

Valmistamine:
Haki sibulad ja küüslauguküüned ja prae need poti põhjas rohkes õlis klaasjaks. Lisa hulka hakitud selleri varred ja prae segu veel mõned minutid. Lisa hakitud värsked tomatid, purustatud tomatid, kõik maitseained ja hauta 20 minutit. Püreesta supp saumikseriga ära ja lase sel enne serveerimist mõni mõnut seista.

Serveerimisel aseta eelkõige mozzarella-kirsid taldriku põhja. Seejärel tõsta taldrikusse mõned kulbitäied suppi (peida n-ö kirsid ära) ja kaunista roheliste oliivide viiludega. 

Mozzarella lisab supile tekstuuri ja mõjub mõnevõrra üllatusliku komponendina.

Mõnusat kokkamist ja head isu! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar