laupäev, 24. oktoober 2015

Magushapu kana

"Oma Maitse" kauge 2013. a jaanuarikuu retsept toimib siiani! Selle pisut modifitseeritud kujul valmib mõnus mahedamaitseline magushapu kana.

1. päev
Vaja läheb (3 suurt portsjonit):
600 g kana kintsuliha
1 keskmine tomat
1 keskmine sibul
2 keskmist porgandit
3 küüslauguküünt
150 ml kanapuljongit
4 spl austrikastet
8 spl ketšupit
1 spl suhkrut
3 tl õunäädikat

Valmistamine:
Tükelda kanafilee soovitud suurusega tükkideks või ribadeks ja pruunista pannil, lisades veidi soola. Seejärel pane pruunistatud kana kaussi ära ja prae samal pannil läbi hakitud tomat, sibul, riivitud porgandid ja purustatud küüslauguküüned. Pärast köögiviljade mõneminutilist praadimist lisa kanapuljong, austrikaste, ketšup, suhkur ja õunaäädikas ning hauta veel mõni minut. Seejärel lisa hulka kana ja lase 3-4 minutit veel podiseda. Serveeri näiteks õrna basmatiriisiga.

2. päev
Kastet jäi eilsest üle, seega keerasin selle täna sõmerriisiga imemaitsvaks pilaffiks kokku :)

Mõnusat kokkamist ja head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar