reede, 23. oktoober 2015

Suussulav letšo

Õnnitlen iseennast ka esimese kööginurga postituse puhul :)

Esimese asjana soovin tänada Siiri Sillat. Temalt saadud letšo retsept on esimene, mida jagan. See on lihtsalt niivõrd hea, et omale seda jätta oleks ilmselge patt.

Vaja läheb:
3 kg keskmiseid tomateid
1 kg porgandeid
1 kg paprikat (värvi valige ise, kuid visuaalselt ilusama letšo tagab kollane või punane paprika)
1 kg sibulat
3 küüslauguküünt
200 g õli
2 spl suhkurt
2 spl soola
1 tl musta pipart
2 spl äädikat (hapumate toitude armastajatel soovitan lisada julgelt 3-4 spl)

Valmistamine:
Tee tomatitesse sisselõiked ja kalla tulikuuma veega üle. Eemalda tomatitelt nahk ja lõika need sektoriteks. Riivi porgandid, viiluta paprika ja sibul rõngasteks. Küüslauk haki väikesteks kuubikuteks. Seejärel aseta tulele mõnusalt suur pott, kuhu kogu see kupatus sisse mahub, ja kalla õli põhja. Kõigepealt kuumuta potis sibul ja seejärel lisa kohe otsa järjest kõik köögiviljad, las podisevad keskmisel tulel. Sega aeg-ajalt. Kui segu keema läheb, siis lisa kõik maitseained (v.a äädikas) ning las podiseb edasi seni, kuni paprika pehmeks läheb. Siis tuleb lisada äädikas, kõik hoolikalt läbi segada ja hakata koheselt letšo purkidesse panema.

Mõnusat toimetamist ja head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar