Internet kihab peedi kasulikest omadustest, kuid sellele vaatamata on paljudel raskusi peedi maitse nautimisega. Avastasin hiljuti väikese triki, millega muuta peet söödavaks ka nende jaoks, kellele see muidu nii väga ei maitse.
Peedi marineerimiseks ei ole vaja muud kui 500 g keedetud ja kooritud peeti, ühte suuremat sidrunit, oliivõli, soola ja pipart. Töökäik on lihtsamast lihtsam - haki peet kuubikuteks, pigista peale terve sidruni mahl, lisa niisutamiseks oliivõli ning maitsesta soola ja pipraga. Seejärel kata kinni ja jäta üheks ööpäevaks külmkappi. Sega iga 4-5 tunni tagant. Tulemuseks on mõnusalt hapukas peet, millega saad köögis imesid korda saata.
Vaja läheb (4-5 portsjonit):
u 400 g marineeritud peeti
4-5 marineeritud kurki
4 keskmist kartulit
4 päikesekuivatatud tomati viilu
1 keskmine sibul
rafineerimata päevalilleõli (!)
soola, pipart
Valmistamine:
Lisa marineeritud peedikuubikutele sama suurteks kuubikuteks hakitud keedukartulid, õhukesteks viiludeks lõigatud sibul ja päikesekuivatatud tomatid ning rõngasteks lõigatud marineeritud kurgid. Maitsesta rafineerimata päevalilleõli, soola ja pipraga. Sega kõik hoolikalt läbi ja lase pisut seista.
(!) Selle salati jaoks on kindlasti vaja just aromaatset rafineerimata päevalilleõli. See lisab salatile õige lõhna ja töötab pisut ka maitse kallal. Selleks, et rafineerimata päevalilleõli tuletikuga mööda linna mitte otsida soovitan pöörduda otse Prismasse.
Maitseterohket pühapäeva! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar