teisipäev, 24. november 2015

Siidjalt kreemjas mereannipasta

Tänaõhtune avastus on superkiiresti valmiv imemaitsev koorene mereannipasta. Jah, koorese mereannipasta retsepte on internetis justkui seeni pärast vihma, kuid mida proovinud pole, seda soovitada ei julge. Sel lihtsal põhjusel jagan hoopis oma katsetuste tulemusi :)

Sööjad kiitsid igal juhul heaks ja ise olen ka üle keskmise rahul.

Vaja läheb (4 portsjonit):
500-600 g (külmutatud) mereannikokteili
200 ml kohvikoort
200 ml vahukoort
150 g brokolit
100 g krevetimaitselist merevaiku
25 g võid
2 spl austrikastet
1 pisem mugulsibul
1 pisem punane sibul
u 15 musta oliivi
4 kirsstomatit
mõned sidruniviilud
soola, pipart
ja 250 g pennesid või muid meelepäraseid suuremaid makarone

Valmistamine:
Haki mõlemad sibulad peeneks ja prae võis klaasjaks. Samal ajal pane makaronivesi tulele. Lisa praesibulatele kohvi- ja vahukoor, tükeldatud brokoli ning lase kõik kaane all kergelt keema. Maitsesta soola, pipra ja austrikastmega. Lisa merevaik, hakitud oliivid ja sega kõik hoolikalt läbi. Kuumuta kastet kaane all veel 5 minutit, et brokoli pehmemaks läheks. Lisa kastmele eelnevalt sulatatud mereannid ja minuti pärast ka kergelt alakeedetud makaronid. Sega kõik läbi ja kuumuta rooga pannil veel 2-3 minutit.
Serveeri sidruniviilude ja kirsstomatitega.

Sidrun toob ikka ja jälle roa põhimaitsed suurepäraselt esile (iga tubli sööja pigistab seda oma taldrikule ise). Tomat aga lisab roale värskust.

Vaatamata sellele, et konkreetse toidu valmistamiseks kulub üsna palju erinevaid toiduaineid, on pasta valmistamine uskumatult kiire ja lihtne.

Maitsekat teisipäeva!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar